Krem-karamel

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Krem-karamel
Fotografije: Diana Kostova
9 / 14sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
9
"Najuspešniji, najčitaniji i najomiljeniji recept za krem karamel na sajtu. Pripremi i ti ovaj klasični recept"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 6 - 7 komada
  • šećer - 250 g
  • vanila - 2 kesice ili esencija
  • šećer - 100 g za karamelizaciju - ja stavljam više, zato što volim da ima karamele
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite posude ili čaše za krem karamel. Šećer za karamelizaciju stavite u posudu na ringlu sa 1 supenom kašikom vode.

Mešajte dok se karamelizuje, ali da ne zagori. Karamel podelite po dnu šolja.

Umutite jaja sa ugrejanim mlekom sa šećerom. Po želji smesu precedite, da se dobije zagarantovano gladak krem karamel. Dodajte vanilu i podelite smesu u šolje.

Poređajte šoljice u duboki pleh, dodajte vodu, malo iznad sredine kalupa i ste da se peče u zagrejanoj rerni oko 1 sat.

Temperatura ne treba da bude jaka i voda ne treba da kipi, zato što krem karamel postaje rupičast. Ako je potrebno, za vreme pečenja se može dodati još vode u pleh.

Servirajte krem karamel hladan i okrenut u tanjiru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: