Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Čokoladna torta sa bademom bez brašna

Čokoladna torta sa bademom bez brašna

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
14
"Čokoladna torta bez brašna, jedinstvenog ukusa, osvaja svojim ukusom i izgledom."

Potrebni sastojci

  • za koru
  • maslac - 125 g kravlji
  • šećer - 125 g
  • čokolada - 125 g
  • jaja - 4 belanca + 4 žumanca
  • za krem
  • jaja - 4 kom.
  • šećer - 125 g
  • čokolada - 125 g
  • maslac - 125 g dobro umućen
  • bademi - 150 g oljušteni, pečeni i iseckani
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru umutiti prvo maslac sa šećerom i dodati rastopljenu prohlađenu čokoladu. Mešati drvenom varjačom i dodati jedno po jedno žumance, dobro umutiti nakon svakog. Na kraju pomešati smesu sa čvrsto umućenim belancima.

Podeliti smesu na 3 jednaka dela i ispeći svaku koru odvojeno u plehu prekrivenim papirom za pečenje ili podmazanom i lako pobrašnjenom. Ohladiti kore i zalepiti ih kremom, koji se priprema na sledeći način:

Umutiti jaja sa šećerom u sudu na pari na ringli na slaboj temperaturi. Skloniti kad se dobije svetao i gladak krem i pomešati sa otopljenom čokoladom i maslacem.

Ukrasite tortu bademima, koje možete posuti i između kora.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#200115
Korisnik#200115
Zdravo. Zanima me velicina tepsije u kojoj se pece kora. Hvala
25.10.2017 12:17