Torta Uskršnje jagnje

Sonja StanulovaSonja StanulovaGlavni urednik250118
24/02/2017
"Šta kažete na ovakvo jagnje za Uskrs? I vuk sit i jagnje celo."
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano895
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja. Dodajte im šećer i nastavite sa mućenjem. Ulijte ulje i mleko. Na kraju dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Pažljivo promešajte špatulom.

Pripremite kalup (3D – jagnje), premažite je maslacem i lagano pospite brašnom. Sipajte masu u jednu polovinu kalupa i poklopite drugom polovinom kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 40-50 minuta (proveravajte čačkalicom).

Izvadite kalup iz rerne i ostavite da se ohladi. Gotov keks u obliku jagnjeta presecite na pola. Umutite pavlaku i odvojite 2/3 od nje. U 1/3 pavlake dodajte slatko od malina i promešajte.

Ovom smesom premažite jedan deo keksa i poklopite drugim delom. Pažljivo „uspravite“ jagnje i postavite ga na odgovarajući tanjir. Ukrasite ga preostalom pavlakom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar