Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle iz rerne sa topljenim sirom i pečurkama

Šnicle iz rerne sa topljenim sirom i pečurkama

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Iznenadadite sebe i svoju polovinu sa ovim izuzetnim šniclama sa topljenim sirom na svojoj trpezi."

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 komada debljih, od plećke
  • pečurke - 1 kg
  • topljeni sir - 1 okrugla kutija sa trouglovima
  • majčina dušica - 1 kašičica suva
  • vino - 1 šolja
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Utrljajte dobro lagano izlupane šnicle solju, biberom i majčinom dušicom, polijte ih vinom i ostavite da se mariniraju 2 sata u frižideru.

Nakon toga ih ocedite lagano i poređajte u namazan pleh. Pospite ponovo sa malo soli i biberom. Dospite malo vode i stavite da se peku u umereno ugrejanoj rerni.

Na svakih 20 minuta okrećite šnicle, ali pazite da ih ne probijete.

Dinstajte očišćene i isečene pečurke, sve dok ne omekane. Začinite ih malo začinima. Ratopite sir u 1 i 1/2 šolje kipeće vode i pomešajte sa pečurkama.

Tako pripremljen sos prelijte preko šnicli i zapecite 10 minuta. Servitajte sa krompir pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: