Način pripreme
Isečemo 6 svinjskih šnicli srednje veličine. Posolimo i pobiberimo.
Ugrevamo ulje i maslac, pečemo sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju i poređamo ih u vatrostalnu činiju.
U ugrejanoj masti pržimo iseckan luk dok ne omekša, dodajemo pečurke, očišćene i isečene na kriške. Pospemo solju, biberom, origanom.
Pečurke puštaju vodu, promešamo da omekša i da voda ispari.
Sipamo preko šnicli. Ugrevamo ulje u tiganju i dodajemo brašno da dobije zlatnobraon boju. Dodajemo i alevu papriku, sipamo bujon, rastvoren u toploj vodi i mešamo žicom.
Šnicle prelivamo sosom i posipamo majčinom dušicom. Pečemo na 200 stepeni oko 35-40 minuta dok meso ne bude gotovo, zavisi od debljine.
Šnicle serviramo sa jedinstvenim sosom od pečuraka.
Prijatno i ukusna Nova godina!