Način pripreme
Krompir isecite na kolutvoe (ako su mnogo veliki, možete ih iseći na pola), poređajte ih u tepsiju i prelijte ih vodom, da pokrije pola tepsije.
Maslac isecite na kockice i rasporedite po tepsiji. Dimljeno meso takođe isecite i svuda poređajte - ne samo odozgo, već možete i krompir da pomešate sa svinjskim mesom. Preko svega isecite 6 komada topljenog sira i svuda ravnomerno rasporedite.
Dodajte začine, pokrijte folijom i pecite na 250 stepeni oko 20 minuta (u zavisnosti od temperature rerne).
Krompir proverite da li je pečen pomoću čačkalice, a ako jeste, jelo izvadite iz rerne i preko rasporedite preostali topljeni sir - iseckan na kockice.
Tepsiju vratite u rernu bez folije i ostavite da se zapeče oko 10-15 minuta (jelo je gotovo kada voda ispari, ali ostane beli sos od topljenog sira).
Kada je gotovo, jelo možete posipati svežim peršunom. Poslužite dok je toplo.
Prijatno!