Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Prženi Pirinač»Pile s pirinčem i povrćem na kineski način

Pile s pirinčem i povrćem na kineski način

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k60
Pile s pirinčem i povrćem na kineski način
Fotografije: Evgenia
1 / 3
28/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Skoro kao u kineskom restoranu, ali ukusnije i neodoljivo"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • pirinač - 1 1/2 šolja
  • povrće - 1 paket, miks, zamrznuti
  • kupus - 1/2 glavice
  • soja sos - 2 kašike
  • ulje - 1 kašika
  • limun - 1 kašika, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na male parčiće.

Marinirajte soja sosom, uljem i sokom od limuna. Ostavite u frižideru jedan sat. Operite pirinač i stavite ga da se kuva na laganoj vatri.

Zagrevajte vok tiganj sa malo masnoće i zapržite pileće meso. Dodajte miks zamrznutog povrća (kukuruz, grašak, šargarepa).

Dodajte kupus, isečen na tračice. Dodajte pirinač u meso i promešajte dobro. Dodajte soja sos po ukusu ili posolite solju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: