Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle u đuvečari

Svinjske šnicle u đuvečari

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Svinjske šnicle u đuvečari
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
4
"Želite da ukusno ugostite svoje bližnje i goste? Ove krmenadle u đuveču definitivno morate da probate! Jedinstveno krte i sočne krmenadle."

Potrebni sastojci

  • svinjske snicle - 1 kg od buta
  • pečurke - 500 gr
  • luk - 1 glavica
  • crvena paprika - 2 komada (ili šargarepa po želji)
  • belo ili crveno vino - 1 čaša
  • paradajz pire - 2 kašike
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • brašno
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite but na krmenadle debljine oko 1 cm i sasvim ih lako istucajte. Za ukus dodajte so i crni biber i ostavite oko 30 minuta na hladnom mestu.

Uvaljajte krmenadle u brašno i propržite na kratko u vrelom ulju. Izvadite ih i u istom ulju propržite na dva tri minuta isečene kriškice luka, pečuraka i paprika ili šargarepa.

U glinenu posudu poređajte red krmenadli, prekrijte sa redom luka i pečuraka. Ređajte tako dok sve ne potrošite. Zalijte sa vinom i paradajz pireom, uljem od prženja i sa pola šolje vode i pecite između 90 i 110 minuta na otprilike 170 stepeni.

Servirajte s garnirungom po izboru!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: