Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Lagani pohovani kačkavalj

Lagani pohovani kačkavalj

klavdiaklavdia
Početnik
1
Lagani pohovani kačkavalj
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
4 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Brzo, lako i ukusno meze za čašu vina"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 500 g
  • jaja - 3 komada
  • prezle - 80 g
  • brašno - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kačkavalj isečete na pravougaonike debljine oko 2 cm i ostavite na 30 minuta u zamrzivaču.

Bračno se pomeša sa 100 ml hladne vode, prstohvatom soli i meša se dok se ne dobije glatka kaša. Posebno se umute jaja.

Kačkavalj se potapa u posudu sa hladnom vodom, nakon toga u kašu od brašna, nakon toga u prezle, a na kraju u umućena jaja.

Odmah se prže u ulju, a nakon toga se cede na ubrusu ili salveti. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: