Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem od jaja»Poslastičarski krem od jaja

Poslastičarski krem od jaja

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Poslastičarski krem od jaja6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
"Predlažemo vam jedan univerzalan domaći krem za vaše torte, eklere, krofne, uštipke. Lak i lagan, ovaj krem je uvek aktuelan"

Potrebni sastojci

  • mleko - 1 l
  • brašno - 100 gr
  • šećer - 300 gr
  • jaja - 4 žumanca
  • vanila - 1 štapić
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa šećerom dok ne pobeli. Dodajte brašno i pomovo umutite. Dolijte pola šolje svežeg mleka i ponovo dobro umutite.

Stavite ostatak svežeg mleka da se zagreje u šerpi oko pet minuta. Dodajte štapić vanile. Sipajte smešu sa jajima dok neprekidno mešate u toplom, ali ne vrelom vleku i mešajte sa žicom.

Mešajte praveći pokrete u obliku osmice dok se ne zgusne. Malo nakon što poslastičarski krem provri, trebalo bi da je gotov. Koristite ga za različite poslastice - za punjenje krofni, za torte itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: