Jagnjeći but u rerni

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
02/03/2017
"Kada želite da ostavite utisak na goste - uložite u klasiku. I dobre napitke "
Priprema25 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno155 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 462
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeći but - 2 kg
  • maslac - 300 g
  • mladi luk - 2 - 3 vezice
  • crni luk - 1 glavica
  • aleva paprika
  • crni biber
  • čubar
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • pivo - 250 ml
  • beli luk - 4 čena
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Jagnjeći but se dobro očisti, opere i osuši. Stavlja se u podmazanu posudu za pečenje, a pre toga se dobro utrljaju svi začini i zalije se pivom.

Maslac, isečen na kriške se raspodeli po butu u posudi. Doda se isitnjen stari luk i svež mladi luk.

Stavite da se peče ispod folije dva sata. Nakon toga sklonite foliju i dopecite dok ne porumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar