Način pripreme
Jagnjeći but se stavlja u veliku posudu za pečenje, soli se i posipa se obilno biberom i alevom paprikom. Pola maslaca se seče na parčiće i ređa se preko buta.
U posudu se sipa jedna šolja tople vode i stavlja se u rernu da se peče. S vremena na vreme se preliva sosom koji se stvorio. Okreće se i peče se i sa druge strane.
Kada je meso skoro gotovo oko njega se dodaju luk, zelje i pirinač. Posoli se i dodaju se 4 šolje vode. Meša se dobro.
Vraća se u rernu na umerenu temperaturu, s vremena na vreme se promeša pirinač sa povrćem, a meso se preliva tečnošću iz posude za pečenje. Peče se dok pirinač ne upije potpuno svu tečnost.
Gotovo jelo se posipa nanom i ostavlja se oko sat u isključenoj rerni da odstoji pre serviranja.
Servirajte meso isečeno na porcije i garnirano pirinčem.