Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Lak domaći krem karamel u rerni

Lak domaći krem karamel u rerni

Mariela HristovaMariela Hristova
Pomoćnik kuvara
7112205
Lak domaći krem karamel u rerni
Fotografije: Galya Nikolova
6 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Svako voli krem karamel, zato vam predstavljamo jednu olaksanu varijantu omiljenog dezerta, ali ovaj put u tavi"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 8 komada
  • šećer - 2 šolje
  • vanila - 1 paketić
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi za pečenje karamelizira se 1 šolja šećera i ostavi se da odstoji.

Jaja i ostatak šećera se umute dobro dok im se dodaju mleko i vanila.

Sve se promeša i prelije u posudu za pečenje. Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: