bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Pečena svinjska kolenica sa krompirom

Pečena svinjska kolenica sa krompirom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
345
11
360
Pečena svinjska kolenica sa krompirom
08/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje200 min.
Ukupno200 min.
Porcije4
"Svako voli meku i sočnu kolenicu, ali malo njih zna da je spreme tako da se topi u ustima. Zato danas sa vama delimo ovaj neodoljiv i uvek popularan recept"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kolenicu operite i osušite, premažite uljem, posolite i pobiberite.

Stavite je u tepsiju i sipajte vino i malo vode. Dodajte šargarepu, peršun, beli luk, zrna bibera i lovorov list.

Sve pokrijte folijom i pecite dva i po sata u rerni na umerenoj temperaturi, dok kosti ne počnu polako da se odvajaju od mesa. Krompir isecite na polumesece.

Začinite, uvaljajte u prezle i brašno, posipajte uljem i pecite na roštilju ili pržite u teflonskom tiganju dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: