Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Svinjska kolenica sa krompirom i boranijom

Svinjska kolenica sa krompirom i boranijom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k316
Svinjska kolenica sa krompirom i boranijom
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
22/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Ova svinjska kolenica sa krompirom je odličan poziv za večeru, kome niko ne bi mogao da odoli"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad, očišćena od kostiju
  • crni biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • brašno - za uvaljivanje kolenice
  • krompir - 5 komada
  • boranija - 1 pakovanje, zamrznuta
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • lovorov list - 2 komada
  • beli luk - 4 čena
  • belo vino - 0.5 šolje
  • majčina dušica - po ukusu /i origano/
  • ulje - 6 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i posušite kolenicu očišćenu od kostiju. Posolite i pospite crnim biberom, uvaljajte u brašno.

Zagrejte ulje u tepsiji - šerpi sa poklopcem, i propržite kolenicu sa obe strane dok se ne dobije zlatkasta braon boja.

Premestite kolenicu u tanjir i u isto ulje dodajte sitno iseckan luk, čenove belog luka, šargarepu iseckanu na kockice i krompir iseckan na krupne komade, kratko dinstajte.

Dodajte zamrznutu boraniju i oguljen i samleven paradajz, promešajte.

Sipajte vino i dodajte lovorove listove, posolite po ukusu smesu od povrća.

Stavite kolenivu u sredinu tepsije, pospite majčinom dušicom i origanom po ukusu.

Pokrikte tepsiju poklopcem i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pecite 90 minuta dok meso ne bude gotovo.

Servirajte svinjsku kolenicu sa krompirom i boranijom sa kiselim mlekom sa belim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: