Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Frikase»Mamin pileći frikase

Mamin pileći frikase

Fati KamberovaFati Kamberova
Pomoćnik kuvara
64102409
Mamin pileći frikase
Fotografije: Evgenia
2 / 4
13/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Setite se sami odakle mami ovaj recept za ekonomičan i sočan pileći frikase."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada
  • brašno - 6 - 7 kašika
  • kiselo mleko - 200 ml
  • maslac - 75 g
  • ulje
  • so - po želji
  • bujon - 1 kockica pilećeg
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake operite, stavite ih da se kuvaju zajedno sa bujonom, pa ih posolite po želji. Kad se skuvaju, sklonite sa vatre, pa procedite bujon.

U šerpi propržite maslac sa malo ulja i brašno, pa malo posolite i neka se prži dok brašno ne dobije zlatkastu boju, a zatim dodajte kiselo mleko. Nekoliko minuta mešajte i sklonite sa vatre.

Dok polako mešate, postepeno sipajte bujon i dodajte pileće batake. Vratite na ringlu i mešajte još nekih 10 minuta na tihoj vatri, dok se bujon ne zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: