Način pripreme
Isecite luk i paprike sitno i dodajte ih u smesu sa mlevenim mesom.
Dodaje jaje, vodu i začine i sitno iseckani peršun.
Nakon što dobro pomešate mleveno meso, oblikujte 8 ćuftica, po 125 g svaku. Nemojte koristiti brašno.
Da bi ćufte bile sočne, mnogo je važno da ih ne spljeskate, nego da ih lagano valjajte među dlanovima.
Poređajte ih u pleh, obložen papriom za pečenje.
Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite 35-40 minuta.
Za to vreme pripremite marinirani luk sa kojim ćete servirati vaše ćuftice iz rerne.
Isecite crveni luk na tanak polumese i izgnječite malo.
Posolite i dodajte sirće i ulje. Promešajte i ostavite u frižderu 20-25 minuta.
Gotove sočne ćuftice pospite mariniranim lukom, sitno iseckanim peršunom i servirajte dok su tople.
Prijatno sa ovim sočnim ćufticama sa mariniranim lukom!