Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Sočne ćuftice sa mariniranim lukom

Sočne ćuftice sa mariniranim lukom

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
782216218
Sočne ćuftice sa mariniranim lukom
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 2
01/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Gotove sočne ćuftice pospite mariniranim lukom, sitno iseckanim peršunom i servirajte dok su tople."

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 1 kg, mešano
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 2 komada
  • voda - 70 ml
  • jaja - 1 komad
  • so - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 šolje
  • za mariniranje luka
  • crveni luk - 2 glavice
  • so - 1/2 kašičice
  • sirće - 1 supena kašika
  • maslinvoo ulje - 1 supena kašika ili ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i paprike sitno i dodajte ih u smesu sa mlevenim mesom.

Dodaje jaje, vodu i začine i sitno iseckani peršun.

Nakon što dobro pomešate mleveno meso, oblikujte 8 ćuftica, po 125 g svaku. Nemojte koristiti brašno.

Da bi ćufte bile sočne, mnogo je važno da ih ne spljeskate, nego da ih lagano valjajte među dlanovima.

Poređajte ih u pleh, obložen papriom za pečenje.

Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite 35-40 minuta.

Za to vreme pripremite marinirani luk sa kojim ćete servirati vaše ćuftice iz rerne.

Isecite crveni luk na tanak polumese i izgnječite malo.

Posolite i dodajte sirće i ulje. Promešajte i ostavite u frižderu 20-25 minuta.

Gotove sočne ćuftice pospite mariniranim lukom, sitno iseckanim peršunom i servirajte dok su tople.

Prijatno sa ovim sočnim ćufticama sa mariniranim lukom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: