Sočne pivske ćufte

Sočne pivske ćufte
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Ko još ne voli ćufte? Još lepše su kad su pripremljeni prema majstorskom receptu kao što je ovaj ovde"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g mešano (svinjsko:teleće - 60:40)
  • luk - 1 glavica crnog luka
  • paprike - 1 komad, crvena
  • peršun - 1/2 vezice
  • čubar - 3 prstohvata samlevene
  • biber - po ukusu
  • kumin - po ukusu
  • pivo - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Mnogo sitno iseckajte luk i očiščenu papriku. Pomešajte sa mlevenom mesom i začinima po ukusu i iseckanim peršunom. Sipajte pivo i pomešajte dobro mleveno meso. Smesu ostavite da odstoji u frižideru 1 dan, da se ukusi pomešaju.

Tajna pivskih ćufti je da sledećeg dana ponovo sameljete mleveno meso mašinom za mlevenje mesa, koja ima dodatak levak za kobasice. Ako nemate mašinu, prosto samo dobro izmesite meso.

Od smese oblikujte loptice da se lepe na nakvašene dlanove - neka pored vas stoji posuda sa malo vode i sirćeta.

Tko napravljene ćufte pecitesa obe strane na ugrejanom roštilju, koji ste prethodno namazali.

Dodatak uz pivske ćufte je po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: