Svinjsko meso u đuvečari

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Svinjsko meso u đuvečari
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
4
"Volite li đuveč? Šta kažete za jedan s krtim svinjskim mesom, paprikom, jajima i koricom od kačkavalja?"

Potrebni sastojci

  • krto svinjsko meso - 800 g
  • paprika - 4 komada
  • luk - 8 malih glavica
  • kačkavalj - 50 g
  • maslac - 125 g
  • jaja - 4 komada
  • senf - 8 kašičica
  • kim . pola kašičice
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na parčiće, pospite ga peršunom, i sitno isečenim lukom, pospite biberom.

Dodajte sitno isečene paprike, senf, kim i promešajte sve dobro. Ostavite smesu da odstoji na hladnom 5-6 sati.

Rasporedite meso i maslac u đuvečaru, stavite poklopac i zapecite.

Pre nego što ga izvadite iz rerne prelijte sve jajima, pospite alevom paprikom i narendanim kačkavaljem. Dopecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: