Domaća rakija od smokava

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
33
1
158
15/03/2017
"Najaromatičnija rakija kojom častimo samo prijatelje!"
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 375
  • Pregledi tokom meseca2023
  • Pregledi tokom sedmice86
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Rakija

Način pripreme

Smokve samleti u pire i staviti u odgovarajuću posudu da odstoje na temperaturi od 20 stepeni.

Rastvoriti šećer i limuntus u vodi i dodati u posudu. Promešati i zatvoriti.

Sledećih nekoliko dana kašu mešati nekoliko puta na dan.

Možete dodati i malo kvasca, da se ubrza proces fermentacije.

Nakon toga se rakija destiluje. Alkoholni stepen domaće rakije od smokava treba da bude oko 38 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar