Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Domaći krompir na seoski način

Domaći krompir na seoski način

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Domaći krompir na seoski način
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ovako ukusni i hrskavi krompirići će vas naterati da odmah odete do frižidera po drugo pivo"

Potrebni sastojci

  • krompir - oko 1 kg
  • so
  • biber - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica dimljene
  • aleva paprika - 1 kašičica ljute
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • majčina dušica - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite veće krompire koji su približne veličine. Dobro ih operite, jer treba da se peku neoguljeni.

Isecite ih na veće i jednake delove, kako bi se ravnomerno ispekli. Jedan krompir isecite na pola, pa zatim na još dve ili tri kriške.

Obrišite ih ubrusom, da budu potpuno suvi i prelijte ih maslinovim uljem, pa rukom promešajte, tako da svaki krompir bude u ulju. U posudu stavite sve začine, promešajte i posipajte preko krompira. Uzmite veliku tepsiju i obložite je papirom za pečenje.

Rasporedite krompire u tepsiji, tako da svi budu u istom redu. Rernu zagrejte na 180 stepeni i stavite tepsiju sa krompirima da se peče oko 40-50 minuta dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: