bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Pečeno đurđevdansko jagnje

Pečeno đurđevdansko jagnje

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k737112k
Pečeno đurđevdansko jagnje
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
15/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
220 min.
Ukupno
230 min.
Porcije
6
"Vreme je za klasiku, a kad kažemo klasika, ne mislimo na Baha"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 3 kg
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • selen - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • majoran - 1 kašičica
  • crno vino - 250 ml
  • bujon - 200 ml od povrća
  • krompir - 800 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso premažite maslinovim uljem i začinima, vodeći računa da meso sve dobro upije.

Stavite ga u tepsiju, sipajte vino i bujon. Tepsiju pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni 3 sata na 160 stepeni.

Sklonite foliju, pa oguljene i isečene krompire poređajte pored mesa, promešajte, tako da krompir upije saft od mesa, posolite, pa vratite da se peče još 40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: