Način pripreme
Izlomite keks ili iskoristite blender, kako biste ga samleli.
Rastopite maslac. Sipajte keks u posudu, dodajte med i maslac i dobro izmešajte rukama dok ne dobijete vlažno testo od keksa.
U kalup za tortu sipajte smesu na dno i rasporedite ravnomerno.
Stavite u frižider na 15 minuta da se stegne.
Napravite krem od sira, tako što u posudi izmešate krem sir, pavlaku i šećer u prahu. Umutite žicom do homogene smese.
Rastvorite jednu kesicu želatina u malo hladne vode, ostavite ga da nabubri, a nakon toga ga rastopite na pari ili u mikrotalasnoj peći. Budite pažljivi da želatin ne proključa. Ohladite ga i sipajte u krem od sira.
Izvadite kalup iz frižidera, sipajte krem od sira, poravnajte ga i stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati. Na kraju rastopite drugi želatin na isti način.
Stavite slatko u posudu i promešajte ga, dodajte rastopljeni želatin i ponovo promešajte.
Ovu smesu od borovnica pažljivo sipajte preko krema od sira i kalupu.
Ponovo stavite u frižider na nekoliko sati.
Kada se čizkejk stegne, skinite prsten kalupa u nasecite na parčad.