Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa kiselim mlekom i slatkom od jagoda

Panakota sa kiselim mlekom i slatkom od jagoda

Panakota sa kiselim mlekom i slatkom od jagoda
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Želite nešto slatko? Pogledajte ovaj ukusni italijanski krem za specijalne povode ili bez povoda"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 700 g
  • želatin - 2 pakovanja
  • med - 3 kašike
  • šećer - 5 kašika
  • slatko od jagoda - 4 kašike
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Jedno pakovanje želatina rastvoriti u 5 kašika vode. Kada se rastvori i nabubri, staviti u mikrotalasnu na kratko.

Slatko od jagoda sjediniti sa 2-3 kašike vode i dodati gotov želatin. Promešati i sipati pod naklonom u čaše, pa ostaviti da se želira.

Rastvorite drugi listić želatina na isti način.

Kiselo mleko umutiti sa medom i šećerom, dodati i želatin. Mlečnu smesu naliti u čaše i ostaviti 1 sat u frižideru da se želira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: