Način pripreme
Očistite bundevu od semenki i kore, nasecite je na veće komade i stavite je u pleh. Na svako parče pospite šećer i sipajte čašu vode. Prekrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni 40 minuta, sklonite foliju i dopecite još 15 minuta. U zavisnosti od rerne, vreme pečenja može da varira, procenite sami, proveravajući.
Napravite krem, tako što u kaserolu sipate 300 ml mleka i dodajte šećer i maslac. Stavite na vatru na prokuva. Umutite jaje sa prostalim mlekom i brašnom.
Sipajte smesu sa jajetom u tankom mlazu u mleko koje se kuva, neprestano mešajući i pazite da ne zagori. Mešajte dok se ne zgusne i dok ne dobijete gladak krem. Na kraju dodajte vanilu za aromu i skinite sa vatre. Izvadite bundevu, ispasirajte je i dodajte u krem. Dobro promešajte i ostavite krem da se ohladi.
Umutite pavlaku, uzmite jedan deo i promešajte ga sa kremom, mešajući u jednom pravcu, nakon toga dodajte preostalu pavlaku i ponovo pažljivo promešajte.
Uzmite čašice za desert, kupice ili bilo šta za posluženje. Po dnu izlomite malo keksa, sipajte krem preko i ukrasite keksom izmrvljenim u prah.