Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa mlečnim sosom od belog luka

Pileći file sa mlečnim sosom od belog luka

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
4617444
Pileći file sa mlečnim sosom od belog luka
Fotografije: Nina Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Da li znate da niko ne odbija poziv za ručak, kada je na meniju pileći file sa mlečnim sosom od belog luka Sigurno, zato što je mnogo ukusno"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada
  • maslinovo ulje
  • biber
  • kumin
  • so - po ukusu
  • za sos
  • majonez - 200 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • peršun - suv
  • mirođija - suva
  • beli luk u prahu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Na filee stavite biber, kumin i so po ukusu. Pileći file pržite u maslinovom ulju, i često okrećite šnicle.

Pripremite sos tako što u posudu stavite majonez i kiselo mleko, promešate dok se ne dobije gusta smesa. Ako je kiselo mleko sa niskim sadržajem masti i retko, stavite manje. Nakon toga dodajte peršun, mirođiju i beli luk u prahu. Na kraju dodajte so po ukusu.

Stavite jedan file u tanjir i prelijte sosom, tako da ga prekrije celog. Odozgo po želji možete posuti čubrom.

Najbolji prilog je kuvani krompir sa mirođijom i belim lukom.

Po želji možete dodati i kriške limuna za ukras i dodatni ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: