Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa mlečnim sosom od belog luka

Pileći file sa mlečnim sosom od belog luka

ažurirano:
Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
4617444
Pileći file sa mlečnim sosom od belog luka4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Da li znate da niko ne odbija poziv za ručak, kada je na meniju pileći file sa mlečnim sosom od belog luka. Sigurno, zato što je mnogo ukusno."

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada
  • maslinovo ulje
  • biber
  • kumin
  • so - po ukusu
  • za sos
  • majonez - 200 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • peršun - suv
  • mirođija - suva
  • beli luk u prahu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Na filee stavite biber, kumin i so po ukusu. Pileći file pržite u maslinovom ulju, i često okrećite šnicle.

Pripremite sos tako što u posudu stavite majonez i kiselo mleko, promešate dok se ne dobije gusta smesa. Ako je kiselo mleko sa niskim sadržajem masti i retko, stavite manje. Nakon toga dodajte peršun, mirođiju i beli luk u prahu. Na kraju dodajte so po ukusu.

Stavite jedan file u tanjir i prelijte sosom, tako da ga prekrije celog. Odozgo po želji možete posuti čubrom.

Najbolji prilog je kuvani krompir sa mirođijom i belim lukom.

Po želji možete dodati i kriške limuna za ukras i dodatni ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: