Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pile s pavlakom i topljenim sirom

Pile s pavlakom i topljenim sirom

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Pile s pavlakom i topljenim sirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ne kunite se da ste na dijeti. Sipaćete još, znamo iz iskustva"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • topljeni sir - 100 g
  • belo vino - pola šolje
  • krem supa - 1 kesica od pečuraka
  • beli luk u prahu
  • biber
  • majčina dušica - pola kašičice
  • bosiljak - pola kašičice
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso se začini biberom i belim lukom i prži na vrelom ulju dok ne dobije zaltnu boju, uz često okretanje.

Stavlja se vino, čeka se da provri i dodaju se šećer, majčina dušica i bosiljak. Krem supa se rastvara sa vodom i pavlakom.

U vatrostalnu posudu se stavlja sos od krem supe, meso i isekan topljeni sir.

Peče se na 200 stepeni dok ne porumeni meso i dok se ne zgusne sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: