Piletina sa topljenim sirom i pavlakom

27/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj238524
"Najukusniji sos za piletinu koji smo dosad probali "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano578
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • piletina - 1/2 kg, bez kosti
  • topljeni sir - 400 g, sa 25 - 30% masti
  • pavlaka - 300 g, 15 - 20% masti
  • biljno ulje - 2 kašika
  • senf - 1 kašičica
  • soja sos - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičics, mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite marinadu od ulja, senfa, soja sosa 1/2 kašičice bibera i malo soli.

Meso iseckajte na zalogaje i dobro potopite u marinadu. Neka tako odstoji oko sat vremena.

U zagrejanom tiganju propržite meso sa marinadom oko 2 minuta.

U vatrostalnu posudu sa poklopcem poređajte komadiće mesa, sir, isečen na listiće, pavlaku i preostali biber.

Stavite u rernu i pecite oko sat vremena na 160 stepeni, a nakon što provri, dobro promešajte.

Poslužite jelo dok je toplo. slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar