Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Kiseo kupus sa nekoliko vrsta mesa i sarmama

Kiseo kupus sa nekoliko vrsta mesa i sarmama

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621832k120
Kiseo kupus sa nekoliko vrsta mesa i sarmama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
20/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
300 min.
Ukupno
330 min.
Porcije
10
"Ako se ovo jelo treba opisati sa tri reči - koje bi to reči bile?"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad bez belog mesa
  • pileći bataci - 2 komada, samo donji deo
  • svinjetina - 1 kg od vrata
  • kobasice - 600 g, dve vrste svežih
  • mleveno meso - 800 g
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pirinač - 100 g
  • luk - 2 glavice
  • mast - 200 g
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite 10 listova kupusa za sarme. Preostale listove sitno iseckajte. Iseckajte luk i propržite ga na malo ulja. Dodajte mleveno meso i mešajte dok se ne proprži.

Dodajte pirinač, biber i alevu papriku. Kad pirinač promeni boju, sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Na dno velike tepsije rasporedite polovinu masti i polovinu iseckanog kupusa. Pile stavite u sredinu tepsije, a oko njega poređajte batake, iseckano meso i kobasice.

Napravite sarme i rasporedite ih između mesa. Posipajte preko biber i alevu papriku, pokrijte preostalom količinom kupusa i preko njega rasporedite mast koja je preostala.

Sipajte 150 ml vode, pokrijte tepsiju folijom nekoliko puta. Pecite sat vremena na 200 stepeni, a zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite još 4 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: