Božični medenjaci sa fondanom

21/03/2017
"Nemojte biti od onih koji kupuju gotove slatkiše za praznike! Budite hrabriji i pokušajte sami da napravite ukusne i efikasne Božićne medenjake "
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije25
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano732
  • Pregledi tokom meseca106
  • Pregledi tokom desmice28
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko i u njemu rastvorite sodu bikarbonu. Dodajte ulje, med i cimet. Nakon toga dodajte brašno i umesite meko testo.

Uvijte ga u foliju i ostavite u frižideru na 1 sat. Razvucite kore i isecite slatkiše u obliku po izboru.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 10 minuta. Ostavite da se ohlade.

Nakon toga ih ukrasite fondanom u različitim bojama, koristeći iste kalupe. Za ukras su vam još potrebni: poslastičarska boja, četke za crtanje, alat za fondan i mašta.

Broj zavisi od veličine kalupa kojima ćete ih izrezati.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar