Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Božični medenjaci sa fondanom

Božični medenjaci sa fondanom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Božični medenjaci sa fondanom
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
25
"Nemojte biti od onih koji kupuju gotove slatkiše za praznike! Budite hrabriji i pokušajte sami da napravite ukusne i efikasne Božićne medenjake"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • med - šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • brašno - 75 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko i u njemu rastvorite sodu bikarbonu. Dodajte ulje, med i cimet. Nakon toga dodajte brašno i umesite meko testo.

Uvijte ga u foliju i ostavite u frižideru na 1 sat. Razvucite kore i isecite slatkiše u obliku po izboru.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 10 minuta. Ostavite da se ohlade.

Nakon toga ih ukrasite fondanom u različitim bojama, koristeći iste kalupe. Za ukras su vam još potrebni: poslastičarska boja, četke za crtanje, alat za fondan i mašta.

Broj zavisi od veličine kalupa kojima ćete ih izrezati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: