bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rolatići»Svinjske rolnice sa prženim lukom i slaninom

Svinjske rolnice sa prženim lukom i slaninom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Početnik
462352k86
Svinjske rolnice sa prženim lukom i slaninom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
22/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
9
"Najbolji garnir za ove rolnice je... još rolnica i piva"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk što sitnije iseckajte i pržite ga sa malo masnoće na tihoj vatri, često mešajući. Na foliju stavite tračicu slanine i preko nje jedan file. Pobiberite i premažite senfom.

Po želji, možete i posoliti, ja nisam. Preko filea stavite kašiku prženog luka, tračicu slanine i tračicu kiselog krastavčića. Pomoću folije čvrsto urolajte.

Isti postupak ponovite da napravite preostale rolnice i poređajte ih u nauljanu tepsiju jednu do druge, da budu zbijene. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 250 stepeni sat vremena. Zatim temperaturu smanjite na 180, skinite foliju i pecite još sat vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: