Način pripreme
Pomešamo 2 supene kašike brašna u velikoj posudi zajedno sa solju i biberom. Dodajemo opranu i osušenu džigericu u posudu i dobro promešamo.
Rastopimo polovinu maslaca u tiganju na srednjoj temperaturi. Propržimo džigericu 1½-2 minuta sa svake strane dok ne postane zlatna i izvadimo na tanjir.
Rastopimo preostali maslac u istoj posudi. Dodajemo iseckan luk i kuvamo oko minut, mešamo.
Nakon toga dodajemo slaninu i kuvamo još 5 minuta ili dok luk ne omekša i dok ne postane zlatnobraon, mešamo često.
Posipamo sa preostalim brašnom i mešamo nekoliko sekundi. Dodajemo lagano bujon u tiganj, neprestano mešamo.
Stavljamo kečap i kuvamo na srednjoj temeperaturi dok se sos ne zgusne.
Vraćamo džigericu nazad u tiganj i zagrevamo je u sosu 2-3 minuta.
Začinimo solju i biberom.