Način pripreme
Umutite jaja i šećer veoma dobro. U nekim receptima za ovu poslasticu, prvo se mute žumanca sa šećerom, pa se onda dodaju posebno umućena belanca.
Uz neprestano mućenje dodajte maslac i vodu. Nakon toga dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i vanilom, mešajući drvenom kašikom. Sipajte smesu u pravougani pleh obložen papirom za pečenje i pecite 35-40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Umutite pavlaku, mleko i šećer u većoj posudi i mutite ih zajedno oko 10 minuta.
Počnite pripremu karamela kada stavite kolač da se peče. Šećer i maslac stavite na slabu vatru da se karameliziraju, ali bez mešanja. Kada se karamel formira, dodajte mleko i pavlaku u manjim porcijama i mešajte intenzivno. Čak i ako se šećer stvrdne, ne sekirajte se - kod neprestanog mešanja, ponovo će se istopiti.
Drvenim štapićem za ražnjić izbockajte kolač dok je vruć i prelijte ga prelivom od pavlake. Sačekajte da upije i odozgo rasporedite karamel.