Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ćevap»Protresen kebap sa pečurkama i mladim lukom

Protresen kebap sa pečurkama i mladim lukom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k439
Protresen kebap sa pečurkama i mladim lukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
22/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Nervozne domaćice bolje spremaju ovaj protresen kebap, jer šerpu dobro prodrmaju"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg bez kostiju
  • pečurke - 300 g
  • luk - 2 glavice
  • mladi luk - 1 veza
  • ulje - 3 kašike
  • biber
  • beli biber
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Meso iseckajte na sitne komade i stavite u šerpu, posolite i posipajte crnim i belim biberom. Sipajte jednu šoljicu vode. Poklopite i ostavite da se dinsta na tihoj vatri.

Dodajte oprane i očišćene pečurke i alevu papriku. Kad voda ispari, meso i pečurke će početi da se prže i vodite računa da vam ne zagore.

Pri kraju prženja dodajte sitno iseckan luk. Poklopite i ostavite da se luk prodinsta zajedno sa mesom i pečurkama. Nekoliko puta protresite šerpu zajedno sa poklopcem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: