Jagnjeća rebarca sa senfom

23/03/2017
"Nemate pojma koliko su ukusna ova jagnjeća rebarca... nije kasno da ih pripremite!"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 217
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebra - 1 parče sa 7 - 8 rebara
  • med - 2 supene kašike
  • senf - 2 supene kašike
  • prezle - 200 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prekrijte dno plitkog pleha aluminujumskom folijom. Odozgo stavite jagnjeća rebra, paizite da masniji deo ostane gore.

Pomešajte med sa senfom, dobro promešajte i sa dobijenom marinadom namažite meso. Prezle se pomešaju sa solju i biberom.

Rasporedite začinjene prezle preko jagnjetine, gledajte da se dobije tanka korica. Jagnjeća rebra pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 20-25 minuta.

Izvadite ih i ostaavite da odstoje bar 10 minuta i tek nakon toga ih isecite na porcije. Servirajte dodatkom dinstanog ili svežeg povrća.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar