Dinstane kolenice

23/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Ludi smo za ovim kolenicama, toliko su krhke i aromatične, prste da poližete "
Priprema25 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno205 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 150
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 6 - 7 manjih glavica
  • celer - 2 - 3 režnjeva
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • so
  • aleva paprika
  • biber - u zrnu
  • lovorov list - 2 komada
  • karanfilić - 1 - 2 komada
  • ulje - 2 kašike
  • crno vino - 150 ml
  • bujon - od pečuraka
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenice operemo i dobro natopimo. Osušimo ih i natrljamo solju i alevom paprikom. Na dno glinene posude naspemo ulje i stavimo kolenice.

Oko njih poređamo na krupno isečene šargarepe, celer, luk i beli luk. Dodamo biber, karanfilić i lovorov list.

Nalijemo vino i dolijemo vodu do polovine kolenica, stavimo i bujon. Ostavimo tokom jedne noći u frižideru. Sledećeg dana ih okrenemo.

Pokrivamo đuvečaru folijom i zatvorimo poklopcem. Stavimo glinenu posudu u hladnu rernu, uključujemo na visoku temperaturu i posle sat vremena smanjimo na 180 stepeni. Pečemo još dva sata. Neverovatno krhko i veoma ukusno.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti