Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Ukusne kolenice sa lukom i paprikama

Ukusne kolenice sa lukom i paprikama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6071502k
Ukusne kolenice sa lukom i paprikama
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusne kolenice sa lukom i paprikama - recept koji će vas naterati da poližete prste."

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - oko 1 kg, bez kostiju.
  • mladi luk - 1 veza velika
  • paprike - 4 - 5 komada, šilja
  • paradajz - 2 komada
  • vegeta - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • belo vino - 20 ml
  • ulje - 30 ml
  • peršun - nekoliko strukova
  • med - 1 supena kašika
  • limun - 1/2 komada, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Ukusne kolenice sa lukom i paprikama - recept oji će vas naterati da poližete prste.

Isecite mladi luk, paprike i paradajz na komade. Stavite ih u pleh, u kojem ćete peći.

Svinjske kolenice isecite krupnije, dodajte ih u pleh, začinite vegetom, alevom paprikom i biberom. Sipajte vino i stavite kašiku meda.

Rukama utrljajte i promešajte sve sastojke. Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 1 sat ili dok meso ne bude gotovo i dok ne ostane samo na masti.

Prilikom serviranja pospite svežim peršunom i sa nekoliko kapljica soka od limuna po želji.

Ukusni momenti: Na videu koji sam snimila isključila se kamera i nisam snimila deo kako stavljam med. Nije obavezan, med je opcija. Dodala sam ga umesto šećera da meso dobije slatkoću i da se karamelizuje.

Ja sam kositila jednu vezu mladog luka, pošto sam se insistirala na svinjetini, i njega sam koristila čisto da da ukus i miris, vi ako želite možete da povećate količinu. Neka vam je ukusno!

Ako ti se dopada ovaj recept, probaj i druge naše recepte za pečenu kolenicu u rerni ili ukusnu čorbu sa kolenicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: