Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čokoladni čizkejk sa puterom od kikirikija

Čokoladni čizkejk sa puterom od kikirikija

NeliNeli
Početnik
14
Čokoladni čizkejk sa puterom od kikirikija
Fotografije: Ina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
270 min.
Porcije
8
"Nadamo se da ste na dijeti, kako bi pojeli i Vaše parče"

Potrebni sastojci

  • keks - 200 g, kakao
  • maslac - 125 g
  • krem sir - 5 pakovanja po 125 g
  • čokolada - 2 komada
  • vanila - 1 kašičica ekstrakta
  • šećer u prahu - 2 šolje
  • puter od kikirikija - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvite keks u blenderu ili ga stavite u kesu i izmrvite oklagijom.

U izmrvleni keks dodajte istopljeni maslac i promešajte dok ne dobijete smesu sličnu mokrom pesku.

Tako dobivenu smesu stavite u pleh (ako imate sa dnom koje se odvaja - 23 cm), ravnomerno rasporedite i dobro pritisnite kašikom da dobijete koru za čizkejk. Stavite u frižider da se ohladi, dok ne pripremite krem.

U duboku posudu sipajte krem sir i promešajte ga da se opusti, a nakon toga dodajte 1 šolju šećera i vanilu i ponovo promešajte.

Istopitie čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici i dodajte je u smesu sa krem sirom. Promešajte dok ne dobijete homogenu masu, a nakon toga premažite koru i ponovo vratite u frižider.

U posudi promešajte puter od kikirikija i 1 šolju šećera u prahu i prelijte čizkejk dobivenom smesom. Dobro poravnajte nožem ili špatulom i ostavite u frižideru na 3-4 sata da se stegne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.5
50
41
31
20
10
Oceni: