Način pripreme
Izmrvite keks u blenderu ili ga stavite u kesu i izmrvite oklagijom.
U izmrvleni keks dodajte istopljeni maslac i promešajte dok ne dobijete smesu sličnu mokrom pesku.
Tako dobivenu smesu stavite u pleh (ako imate sa dnom koje se odvaja - 23 cm), ravnomerno rasporedite i dobro pritisnite kašikom da dobijete koru za čizkejk. Stavite u frižider da se ohladi, dok ne pripremite krem.
U duboku posudu sipajte krem sir i promešajte ga da se opusti, a nakon toga dodajte 1 šolju šećera i vanilu i ponovo promešajte.
Istopitie čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici i dodajte je u smesu sa krem sirom. Promešajte dok ne dobijete homogenu masu, a nakon toga premažite koru i ponovo vratite u frižider.
U posudi promešajte puter od kikirikija i 1 šolju šećera u prahu i prelijte čizkejk dobivenom smesom. Dobro poravnajte nožem ili špatulom i ostavite u frižideru na 3-4 sata da se stegne.
Prijatno!