Raskošno pečeno jelo

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Raskošno pečeno jelo
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Probajte ovu raskošnu zapekanku i garantujemo Vam da ćete oblizati prste!"

Potrebni sastojci

  • za smesu od krompira
  • krompir - 1 kg
  • maslac - 1 kašika
  • sir - 150 g, kravlji
  • so
  • biber - po ukusu
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • brašno - 3 kašike
  • jaja - 3 komada
  • za mesni nadev
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 2 glavice
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber
  • kumin - 1 kašičica
  • za premazivanje
  • mocarela - 2 loptice
  • maslac - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite, nasecite i skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Ocedite ih i dok su topli izgnječite ih sa maslacem i ostavite da se malo ohlade. Napravite mesni nadev, tako što očistite i na sitno naseckajte luk i šargarepu.

Ugrejte maslinovo ulje u tiganju i upržite ih kratko. Dodajte mleveno meso, koje uz pomoć špatule razbijte. Pržite dok mleveno meso ne bude gotovo, na kraju pospite kuminom i biberom po ukusu.

Umutite jaja i dodajte ih zajedno sa brašnom u krompir. Izmešajte smesu, izmrvite kravlji sir i začinite muskatnim oraščićem i biberom. Premažite pravougaoni pleh maslacem.

Podelite masu od krompira da dva dela. Jedan deo sipajte na dno pleha i poravnajte ga da pokrije dno.

Sipajte preko njega mesni nadev, nasecite mocarelu na režnjeve i poređajte ih preko mesa. Odozgo sipajte preostali deo smese od krompira, poravnajte tako da pokrijete mocarelu i meso.

Po želji možete viljuškom napraviti šare preko krompira. Stavite pleh u zagrejanu rernu na 180 stepeni 30 minuta da se ispeče. Na kraju izvadite iz rerne, sačekajte da se ohladi i isecite na porcije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

1
50
40
30
20
11
Oceni: