Način pripreme
Očistite, nasecite i skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Ocedite ih i dok su topli izgnječite ih sa maslacem i ostavite da se malo ohlade. Napravite mesni nadev, tako što očistite i na sitno naseckajte luk i šargarepu.
Ugrejte maslinovo ulje u tiganju i upržite ih kratko. Dodajte mleveno meso, koje uz pomoć špatule razbijte. Pržite dok mleveno meso ne bude gotovo, na kraju pospite kuminom i biberom po ukusu.
Umutite jaja i dodajte ih zajedno sa brašnom u krompir. Izmešajte smesu, izmrvite kravlji sir i začinite muskatnim oraščićem i biberom. Premažite pravougaoni pleh maslacem.
Podelite masu od krompira da dva dela. Jedan deo sipajte na dno pleha i poravnajte ga da pokrije dno.
Sipajte preko njega mesni nadev, nasecite mocarelu na režnjeve i poređajte ih preko mesa. Odozgo sipajte preostali deo smese od krompira, poravnajte tako da pokrijete mocarelu i meso.
Po želji možete viljuškom napraviti šare preko krompira. Stavite pleh u zagrejanu rernu na 180 stepeni 30 minuta da se ispeče. Na kraju izvadite iz rerne, sačekajte da se ohladi i isecite na porcije.