Način pripreme
Promešajte brašno, kakao, sodu, prašak za pecivo i so u dubokoj posudi. Promešajte dobro da se ujednači.
Umutite jaja, dodajte ulje i jogurt. Dodajte u suve sastojke u dobro promešajte. Na kraju dodajte vruću kafu (espreso). Dobro promešajte da dobijete testo za biskvit.
Ugrejte rernu na 180 stepeni. Nauljite odgovarajući pleh za pečenje i pospite ga kakaom. Sipajte preko smesu.
Pecite koru 40-45 minuta. Na isti način napravite još jednu koru. Ohladite kore.
Ugrejte polovinu pavlake. Dodajte rastopljenu čokoladu, promešajte i sklonite sa vatre. Ohladite. Umutite preostalu pavlaku i pažljivo je dodajte u čokoladnu smesu. Dobro promešajte dok ne dobijete vazdušasti krem. Spojite kore, premažite ih sa svih strana kremom, poravnajte i formirajte tortu.
Rastopite čokoladni krem i prelijte tortu. Ugrejte čokoladu za ruže na pari. Dodajte glukozu. Umesite dok ne dobijete homogenu smesu. Stavite čokoladno testo u providnu foliju i ohladite ga u frižideru.
Kada se ohladi, spremno je za modeliranje. Napravite latice i sklopite ruže.
Ukrasite tortu ružama, listovima i čokoladnim lopticama.
Srećni praznici!