Način pripreme
Rastvorite kvasac sa šećerom u toplom mleku. Prosejte brašno, dodajte so i zajedno sa ostalim sastojcima umesite meko i elastično testo.
Ostavite da se odmori desetak minuta. Podelite testo na delove - 1 veći za rolat, jedan srednji za dno pogače i 5 malih loptica.
Veliku loptu razvucite u pravougaonu koru. Premažite je uljem i umotajte u čvrst rolat. Nasecite rolat na krugove debljine oko 1, 5 cm i poređajte ih uspravno na zidovima tepsije (pogledajte slike).
Centralnu loptu razvucite i stavite na dno tepsije. Premažite je uljem. Svaku malu lopticu razvucite u elipsu i premažite uljem. Umotajte u rolat i odsecite krajeve, tako da u sredini ostane oko 2 cm.
Umotajte krajeve (pogledajte sliku) i spojite ih. Poređajte ih u tepsiju kao cvet. Od preostalog testa napravite male ruže. Kada testo nadođe, premažite pogaču umućenim žumancem sa malo mleka i pecite na stepeni dok ne bude gotovo.