Način pripreme
U posudu sipajte malo mlake vode, rastvorite med i kvasac i pospite brašnom, ostavite dok ne naraste. Prosejte brašno, umutite jaja sa pavlakom i preostalom vodom, dodajte ulje i so.
Dodajte aktivirani kvasac ostalim namirnicama i umesite srednje tvrdo testo. Pokrijte ga krpom i ostavite da se diže na toploti.
Oblikovanje pogače: Testo podelite na 2 velike lopte plus jednu manju - manju od jabuke. Od dve velike razvucite dve velike kore, koje premažite uljem i umotajte u rolat. Dva tako dobijena rolata isecite na 7 trouglova, dobićete 14 trouglova koje poređajte u tepsiju, spolja široki deo, a iznutra iz centra, a oštrim delom spolja.
Od male lopte testa razvucite deblju koru i šoljicom isecite krugove, poređam ih jedan pored drugog na radnoj površini, preklapajući ih malo, pa ih umotajte da dobijete veliku ružu sa mnogo listova, koji stavite u sredinu pogače.
Ostavite pogaču da naraste, pa je premažite umućenim jajetom, vodom i uljem. Pospite susamom i makom i pecite u zagrejanoj rerni. Posle pečenja ostavite da se malo ohladi i premažite istopljenim medom za sjaj.