Način pripreme
Brašno prosejte zajedno sa suvim kvascem i u sredini napravite udubljenje. Sipajte toplo mleko, so, šećer i maslinovo ulje, promešajte i umesite glatko testo. Ostavite testo u posudi sa 2 kašike ulja da nadođe, dok ne udvostruči zapreminu.
Nadošlo testo oklagijom razvucite u list debljine 5-6 mm. Za nadev umutite viljuškom jaje sa prstohvatom soli i u njega izmrvite sir.
Rasporedite nadev preko kore i rasporedite kockice maslaca preko. Umotajte koru u rolat i onda ga razvucite rukama u dugačak fitilj, a nakon toga nožem isecite krugove u obliku pužića, debele oko 2 cm (dobićete otprilike 16 komada).
Poređajte pužiće u tepsiju (široku 30 cm), koju ste premazali svinjskom mašću i ostavite da nadođu još jednom.
Napravite preliv, tako što promešate umućeno jaje sa malo soli, mekog maslaca, dve kašike brašna i dobro promešajte sa jednom malom čašom svežeg mleka.
Rasporedite preliv preko svake rolnice i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni dok ne porumeni.