Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Pogačice»Pogača od rolnica sa prelivom

Pogača od rolnica sa prelivom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895254
Pogača od rolnica sa prelivom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 8
26/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
16
"Nema potrebe da navijate budilnik, niko ne može da spava kada se iz kuhinje oseti neodoljivi miris sveže ispečenih rolnica"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • za nadev
  • sir - 150 g
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 20 g
  • za preliv
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 100 ml
  • brašno - 2 kašike
  • maslac - 2 kašike, meko
  • mast - 2 kašike, za premazivanje tepsije
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosejte zajedno sa suvim kvascem i u sredini napravite udubljenje. Sipajte toplo mleko, so, šećer i maslinovo ulje, promešajte i umesite glatko testo. Ostavite testo u posudi sa 2 kašike ulja da nadođe, dok ne udvostruči zapreminu.

Nadošlo testo oklagijom razvucite u list debljine 5-6 mm. Za nadev umutite viljuškom jaje sa prstohvatom soli i u njega izmrvite sir.

Rasporedite nadev preko kore i rasporedite kockice maslaca preko. Umotajte koru u rolat i onda ga razvucite rukama u dugačak fitilj, a nakon toga nožem isecite krugove u obliku pužića, debele oko 2 cm (dobićete otprilike 16 komada).

Poređajte pužiće u tepsiju (široku 30 cm), koju ste premazali svinjskom mašću i ostavite da nadođu još jednom.

Napravite preliv, tako što promešate umućeno jaje sa malo soli, mekog maslaca, dve kašike brašna i dobro promešajte sa jednom malom čašom svežeg mleka.

Rasporedite preliv preko svake rolnice i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: