Musaka sa prelivom od krompira

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73113
14/03/2019
"Da vidiš - musaka, ali sa aromatičnim prelivom od krompira - nećemo propustiti da napravimo i jedmo sa uživanjem "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se zamesi sa začinima, kao da se sprema za ćuftice, ali se ne dodaje hleb.

Pečurke i krastavčići se iseku na sitno. Dodaju se tri kašike brašna, šolja svežeg mleka, na sitno isečene pečurke i krastavčići.

Sve se pomeša i rasporedi u posudu za pečenje namazanu uljem. Peče se u rerni oko 1 sat.

Pravi se krompir pire od krompira ili se koristi gotov. Rasporedi se u sloj debljine oko centimetar preko ispečenog mlevenog mesa.

Odozgo se narenda kačkavalj. Zapeče se ponovo dok se kačkavalj ne rastopi i dok se ne dobije zlatasta preplanulost.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar