Način pripreme
Rastvorite kvasac i šećer u mlakoj vodi. U brašnu napravite rupu i sipajte vodu. Dodajte so, ulje i umesite meko testo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe.
Naseckajte kiseli kupus na sitno i stavite ga u zagrejano ulje. Pržite ga duže na slaboj vatri uz povremeno mešanje. Malo pre kraja prženja stavite naseckani luk.
Kupus možete i da skuvate, ali je ukus prženog kupusa bolji.
Kada su kupus i luk gotovi, dodajte mleveno meso, pirinač i začine. Promešajte dok se meso ne pretvori u mrvice. Dolijte oko 200 ml tople vode i kuvajte dok pirinač ne bude gotov.
Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.
Nauljite pleh ili kalup za tortu i položite testo tako da pokrije dno kalupa i da viri sa strana. Izbušite testo viljuškom i sipajte ohlađenu masu. Višak testa preklopite unutra.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok testo ne bude gotovo - oko 40 minuta.