Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa tečnom čokoladom

Keks torta sa tečnom čokoladom

Emilia KrumovaEmilia Krumova
Šegrt
279166
Keks torta sa tečnom čokoladom
Fotografije: Emilia Krumova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
16
"Keks torte odavno nisu ono što su bile. Danas su pravo remek delo poslastičarstva"

Potrebni sastojci

  • puding - 3 kesice, vanila
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 150 g
  • vanila - 2 kesice
  • tečna čokolada - 100 g
  • keks - 1 kutija, sa maslacem
* merne jedinice

Način pripreme

Od mleka odvojite 200 ml, a ostalo mleko stavute na vatru da provri, zajedno sa šećerom. U odvojeno mleko rastvorite pudinge.

Kada mleko provri, sipajte pudinge uz neprestano mešanje i skinite sa vatre. Dodajte tečnu čokoladu u vruć puding i mešajte dok se ne rastopi. Dodajte i vanilu.

U odgovarajući kalup sipajte deo pudinga, poređajte red keksa, ponovo sipajte puding i ponovo keks. Ponavljate dok ne potrošite materijal.

Završite pudingom i ostavite na hladnom. Kada je torta ohlađena, ukrasite je po vašoj želji i stavite je u frižider na 2 sata.

Servirajte parče torte sa belim šampanjcem. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: